Brokk lanceert 4 nieuwe slooprobots met SmartPowerTM

Brokk heeft op de Intermat in Parijs de grootste productlancering in de geschiedenis van het bedrijf. Niet minder dan vier nieuwe machines zijn tegelijkertijd geïntroduceerd, samen met een eigen lijn van Brokk sloophamers en drie nieuwe betonscharen van Darda. De vier nieuwe machines brengen de legendarische Brokk verhouding “vermogen vs. gewicht” naar nieuwe hoogten, mogelijk gemaakt door de unieke Brokk SmartPowerTM-technologie. 

De vier nieuwe Brokk-machines zijn: de sterke en lichtgewicht Brokk 170, de krachtige en flexibele Brokk 200, de allround topper Brokk 300 en de groene Brokk 520D dieselmachine. 

In het reeds uitgebreide productgamma wordt de Brokk 160 vervangen door de nieuwe BROKK 170. Het beste van de Brokk 160 en het toevoegen van het Brokk SmartConceptTM - de kracht van SmartPowerTM, de betrouwbaarheid van SmartDesignTM, de ergonomie en productiviteit van SmartRemoteTM - maakt de nieuwe Brokk 170 de ultieme sloopmachine voor de bouwsector. Met een SmartPowerTM aandrijving van 24 kW, biedt deze lichtgewicht machine 15% meer slagvermogen dan zijn voorganger. Hij slaat er hartig op los met de nieuwe Brokk sloophamer BHB 205 en beschikt over brute knijpkracht met de nieuwe Darda CC440 betonschaar. Toch behoudt de Brokk 170 dezelfde compacte afmetingen als zijn voorganger en het brede gamma aanbouwdelen is volledig compatibel tussen de twee modellen. 

De geheel nieuwe BROKK 200 start een nieuwe gewichtsklasse voor slooprobots en vult de leemte tussen de Brokk 170 en de Brokk 300. Dit doet hij door het vermogen van een Brokk 280 in een pakket van 2100 kg (zonder aanbouwdeel) te omvatten, enkel mogelijk gemaakt door implementatie van Brokk SmartPowerTM. Deze machine van 27,5 kW gebruikt aanbouwdelen van een klasse hoger en levert het benodigde hydraulische vermogen hiervoor. De Brokk 200 gebruikt de nieuwe Brokk sloophamer BHB 305, die 40% harder slaat dan zijn kleinere broer of de nieuwe, sterkere Darda CC480 betonschaar. 

De Brokk 200 heeft 15% meer reikwijdte, zowel vertikaal als horizontaal, en dit met behoud van de compacte breedte en hoogte van de Brokk 160. Extra chassislengte en machinegewicht zorgen voor een optimale stabiliteit, zelfs bij de inzet van zwaardere en krachtigere aanbouwdelen. Kort samengevat, de Brokk200 vertegenwoordigt de nieuwe standaard in compacte en afstandsbediende slooprobots – ideaal voor zeer zware en moeilijk toegankelijke projecten en toepassingen. 

De nieuwe BROKK 300 is een indrukwekkend voorbeeld van hoe snel Brokk-slooprobots evolueren om aan de steeds toenemende eisen van de industrie te voldoen. Ter vervanging van de vrij recente Brokk 280, wordt de nieuwe Brokk 300 geleverd met de krachtigere Brokk BHB 455 sloophamer met 40% meer slagkracht. Uitgerust met de nieuwe generatie Brokk SmartPowerTM-technologie wordt het geleverde vermogen verhoogd tot 37 kW, waarmee de hydraulische oliestroom en druk beschikbaar is om zwaardere en krachtigere aanbouwdelen te gebruiken. 

Net iets langer en 500kg zwaarder, toch behoudt de Brokk 300 dezelfde breedte en hoogte als de Brokk 280, waardoor hij toegang verschaft tot diezelfde nauwe werkplekken. Een vernieuwde armkinematiek vergroot het verticale en horizontale werkbereik tot een indrukwekkende 6,5 m hoogte en 6,1 m werkafstand. Met een indrukwekkend breekvermogen, werkbereik en stabiliteit is dit model voorbestemd om een nieuwe legende in de industrie te worden. 

Tenslotte legt de BROKK 520D een nieuwe standaard vast voor diesel-aangedreven slooprobots. Dit door een grotere hydraulische sloophamer die 40% meer slagvermogen levert dan zijn voorganger, de Brokk 400D. Voor deze milieuvriendelijke machine van vijf ton zijn twee dieselmotoren beschikbaar: een Stage 4 / Tier 4Final Kohler-motor die voldoet aan de nieuwe emissienormen van de EU of Noord-Amerika en een Kubota-motor voor de rest van de wereld. 

De nieuwe Brokk 520D is iets zwaarder en langer dan de Brokk 400D, hiervoor ontvang je een grotere BHB 705 sloophamer en 250 mm meer werkbereik. De zwaardere werkarm en de verhoogde hydraulische prestaties zorgen ervoor dat hij dezelfde waaier van zwaardere, krachtigere aanbouwdelen aankan die reeds beschikbaar zijn voor de elektrische Brokk 500. Bovendien bevat de Brokk 520D ook de slimme functies van Brokk SmartDesign™, dewelke het dagelijkse onderhoud vereenvoudigen en de uptime van de machine verhogen. 

"De introductie van deze vier machines is niet enkel de grootste productlancering in de geschiedenis van Brokk, maar herlegt ook de grenzen van de “vermogen vs. gewicht”-verhouding voor slooprobots. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de unieke Brokk SmartPowerTM-technologie. Het doet deugd om te kunnen zeggen dat Brokk na 40 jaar nog steeds de mogelijkheid heeft om de industrie opnieuw te definiëren." zegt Martin Krupicka, President en CEO van de Brokk Groep. 

Deze vier nieuwe Brokk slooprobots zijn het resultaat van de constante focus op innovatie, verbeterde prestaties en verhoogde uptime voor klanten over de hele wereld. Elk van deze nieuwe modellen zijn onklopbaar qua “vermogen vs. gewicht”-verhouding en robuuste inzetbaarheid. Leveringen van deze nieuwe machines starten van juni tot augustus 2018.

Meer informatie: www.ugaatbouwen.com/nl/brokk-france