URBAN CROP SOLUTIONS LEVERT ONDERZOEKS INDOOR FARM AAN BASF VOOR DE ONTWIKKELING VAN EFFECTIEVERE EN MILIEUVRIENDELIJKERE BESTRIJDINGSMIDDELEN

Urban Crop Solutions, een toonaangevende leverancier van geavanceerde verticale kweekoplossingen, kondigt met trots aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan en een geavanceerde verticale binnenkweekinstallatie hebben geleverd aan BASF, een wereldleider in de landbouw- en chemische industrie. Deze installatie zal worden gebruikt voor de ontwikkeling door BASF van verschillende projecten met betrekking tot nieuwe agrarische oplossingen op een meer duurzame manier te versnellen. De samenwerking voorziet ook in de ondersteuning van de plantenwetenschappelijke divisie van Urban Crop Solutions aan het onderzoeksteam van BASF dat werkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe producten.

De nieuwe installatie, gelegen in BASF Limburgerhof – Duitsland, betekent een belangrijke vooruitgang in de landbouw- en chemische sector. Het stelt BASF in staat om onkruidsoorten te kweken voor wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor specifieke uitdagingen in de moderne landbouw.

Dr. Liliana Parra Rapado, Senior Principal Scientist bij BASF, benadrukte het belang van deze samenwerking: “De levering van deze installatie door Urban Crop Solutions is een cruciale stap in onze inspanningen voor duurzame landbouw. We kijken ernaar uit om samen oplossingen te ontwikkelen die een positieve impact hebben op de landbouw en het milieu.”

Urban Crop Solutions ontwierp, bouwde en implementeerde de installatie met behulp van geavanceerde verticale kweektechnologieën, waardoor een gecontroleerde en efficiënte omgeving werd gecreëerd voor het kweken en bestuderen van verschillende onkruidsoorten.

Jean-Pierre Coene, CEO van Urban Crop Solutions, voegt toe: “Ons bedrijfsmodel om totaaloplossingen aan te bieden aan bedrijven die willen investeren in toepassingen en diensten voor indoor vertical farming is opnieuw succesvol gebleken in het segment van de zakelijke klanten. Het team van BASF viel voor onze flexibiliteit in engineering en onze uitgebreide kennis van plantenwetenschappen. ”

De samenwerking tussen Urban Crop Solutions en BASF symboliseert de inzet van beide bedrijven voor innovatieve oplossingen en duurzame landbouwpraktijken.

ABOUT BASF
BASF is een wereldwijd toonaangevend chemisch en agrochemisch bedrijf met vestigingen in meer dan 80 landen. Het bedrijf levert innovatieve oplossingen voor duurzame landbouw, chemie en industrie.

ABOUT UCS
Urban Crop Solutions is een end-to-end leverancier van oplossingen voor binnenkweek, die klanten ondersteunt bij contractonderzoeken, bedrijfsplanning en de engineering, inkoop en bouw van binnenkweekfaciliteiten. Hun eigen bekroonde indoor farming oplossingen kunnen overal ter wereld in gebruik worden genomen en opgeschaald, van afgelegen eilanden tot drukke metropolen. In het ultramoderne UCS Research Centre en met hun eigen PharmSpeeTM technologieplatform ontwikkelt het team van plantenwetenschappers recepten voor toepassingen variërend van basisvoedingsmiddelen tot ingrediënten voor cellulaire voedingsproducten. Met een bibliotheek van meer dan 290 plantengroeirecepten en -modules die in 4 continenten worden gebruikt, is UCS de partner bij uitstek voor commerciële telers en publiek-private onderzoeksinstellingen Volg ons op LinkedIn, Twitter, Facebook, en Instagram, of bezoek onze website op www.urbancropsolutions.com.

Click here for more company info
You can find this item in our free magazine.

Related items

URBAN CROP SOLUTIONS INNOVATIVE INSTALLATION FOR MULTILAYER CULTIVATION TRANSFORMS VERTICAL HORTICULTURE

Urban Crop Solutions embraces the challenge of enhancing space-efficiency in agriculture and horticulture. The 12-meter-high vertical greenhouse of Agrotopia in Belgium become...
21 February 2024

URBAN CROP SOLUTIONS LEVERT ONDERZOEKS INDOOR FARM AAN BASF VOOR DE ONTWIKKELING VAN EFFECTIEVERE EN MILIEUVRIENDELIJKERE BESTRIJDINGSMIDDELEN

Urban Crop Solutions, een toonaangevende leverancier van geavanceerde verticale kweekoplossingen, kondigt met trots aan dat ze een samenwerking zijn aangegaan en een geavanc...
31 January 2024

URBAN CROP SOLUTIONS AND AIXPONIC REVOLUTIONIZE THE FOOD INDUSTRY WITH SALTWATER PLANT CULTIVATION

Urban Crop Solutions, globally renowned for its innovative approaches to vertical farming, has made a remarkable contribution to the food industry by providing its a...
21 September 2023

Contact information

U Gaat Bouwen
Langpoort 2
6001 CL Weert, NL
+31 495 545 060
info@ugaatbouwen.nl
www.ugaatbouwen.com